Skip to main content

Behandelingen

Periodiek mondonderzoek

Tijdens het periodiek mondonderzoek, de controle, worden alle facetten van de mond bekeken en beoordeeld door de tandarts. Denk hierbij niet alleen aan het al dan niet aanwezig zijn van (beginnende)gaatjes, maar ook aan het beoordelen van de slijmvliezen, de tong, het tandvlees, slijtage, functie van het gebit en de stand van de tanden.

Preventie

Een gezonde mond is de weg naar een gezond lichaam. Om uw mondgezondheid te kunnen optimaliseren en uw mond stabiel te krijgen, is de juiste mondhygiëne van essentieel belang. Tijdens een afspraak bij de (paro) preventie assistent wordt niet alleen uw gebit gereinigd en gepolijst, maar wordt ook aandacht besteed aan de juiste manier van het verzorgen van uw mond.

Folder ivoren kruis: Tanden poetsen
Folder ivoren kruis: Elektrisch poetsen
Folder ivoren kruis: Tandenstokers, ragers, flossdraad

Restauratieve tandheelkunde

Een gaatje, afgebroken kies, losgekomen vulling of wellicht missende tand. Door middel van restauratieve tandheelkunde kunnen deze problemen worden opgelost. Denk hierbij aan het vervaardigen van een composietrestauratie (witte vulling), porseleinen kroon of brug.

Folder ivoren kruis: Kronen en bruggen

Wortelkanaalbehandeling

Wanneer uw tandzenuw ontstoken raakt of uw tand afsterft, moet er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd worden. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de tand geopend en de tandzenuw met behulp van vijltjes en spoelvloeistof uit de tand verwijderd. Hiermee zal de last en de ontsteking verdwijnen. Daarna wordt de tand opnieuw opgevuld en afgesloten met een composietvulling.

Folder ivoren kruis: Wortelkanaalbehandeling

Parodontologie

Indien er bij u een gevorderde tandvleesontsteking geconstateerd is, kan dit gepaard gaan met afbraak van het kaakbot waardoor tanden en kiezen los komen te staan. Om verlies van tanden te voorkomen is een parodontale behandeling de juiste en enige oplossing. Tijdens deze behandeling worden alle meespelende factoren in kaart gebracht en wordt de mond grondig (onder lokale verdoving) gereinigd van tandsteen, tandplaque en bacteriën. Dit met het doel de mond te stabiliseren en verder verval te voorkomen.

Folder ivoren kruis: Ontstoken tandvlees
Folder ivoren kruis: Diabetes en mondgezondheid

Kindertandheelkunde

Ook voor uw kind is er passende tandheelkunde. Door kinderen al vanaf jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts wennen ze aan de omgeving en wordt een bezoekje aan de tandarts minder spannend. Bij kinderen focussen we onszelf op een goede mondhygiëne en komen alle factoren om gaatjes te voorkomen aan bod. Denk hierbij aan instructies voor de mondverzorging, voedingspatroon en eventuele behandelingen zoals sealen of fluoridebehandelingen.

Folder ivoren kruis: Melkgebit

Angst

Gaat u met lood in uw schoenen naar de tandarts? Of wellicht heeft u een tandartsbezoek al jaren uitgesteld? Wij doen er in onze praktijk alles aan om dit verleden tijd te laten zijn. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreken we waar voor u de knelpunten zitten. U geeft aan wat u prettig vindt, maar ook wat u vooral niet prettig vindt! U houdt hiermee zelf de regie in handen. Indien het gevoel goed is, wordt een eerste controleafspraak ingepland waarbij we in alle rust uw mond gaan verkennen.

Protheses

Wanneer u meerdere tanden en kiezen mist, of volledig tandeloos bent, komt u in aanmerking voor een prothese. Een prothese kan de lege plekken in de mond opvullen en geeft in sommige gevallen een beter kauwvermogen.

Er bestaan verschillende protheses, namelijk:

  • Partiële protheses, geschikt voor de gedeeltelijk tandeloze mond.
    • Partiële plaatprothese (plaatje)
    • Frameprothese (frame).
  • Volledige prothese (kunstgebit), geschikt voor de volledig tandeloze mond.

Folder ivoren kruis: De plaat- of frameprothese
Folder ivoren kruis: Van eigen gebit naar kunstgebit

Bleken

Heeft u altijd al wittere tanden willen hebben? In veel gevallen kan dit! Met behulp van een op maat gemaakt ‘’bleekbitje’’ gaat u thuis zelf aan de slag. Na een aantal dagen is het resultaat al zichtbaar. U heeft de regie in handen en bepaalt zelf wanneer u het gewenste resultaat heeft bereikt. Benieuwd of uw gebit hier ook geschikt voor is? Neem dan contact op voor een afspraak.

Folder ivoren kruis: Bleken

Meer informatie

Als u vragen hebt over de behandelingen kunt u bij ons terecht. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0492-548484 om uw vragen te beantwoorden. Wij vinden het belangrijk dat u weet waarom wij kiezen voor een bepaalde behandeling.

Neem contact met ons op